Před necelým měsícem aktivisté doufali, že by mohli second hand, ve kterém by Václav pracoval, otevřít v Holešovicích.

Řešili jsme, jak ten prostor zrenovujeme, aby nás to nezruinovalo a zároveň jsme v něm mohli normálně fungovat. Čekali jsme, jestli nám městská část a soukromí spolumajitelé povolí některé změny v nájemní smlouvě,“ rozpovídala se iniciátorka projektu Eva Dudová.



Jenže v momentu, kdy už si měli prostor přebírat, se ukázalo místo jako nevhodné. „Při poslední návštěvě jsme našli v prostoru velké houby hned na několika místech a propadlé podlahy,“ vysvětlovala Dudová důvod, který zkomplikoval situaci a dostal Přestupní stanici opět do hledání potenciálního místa.

Nový prostor v nedohlednu?

Dost jsem se bála říct to Václavovi,“ prozradila svůj strach Eva. Budoucí prodavač tak netrpělivě čeká na to, až projekt odstartuje. „Stále se ptá, jak to vypadá a zda nám nějak nemůže pomoct,“ pokračovala.

V současnosti tak aktivisté oslovili své podporovatele skrze facebookové stránky s žádostí o pomoc. „Doufáme, že nám pomohou najít prostor, který bychom sami online neobjevili,“ vysvětlovala důvod žádosti skrze facebookové stránky.

Fotogalerie
13 fotografií