Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyrazte ještě k vodě. Kde v Praze se můžete koupat v přírodě?

/
  • Přírodní koupaliště Motol
    14. září 2016 ● 14:00

    Meteorologové hlásí od pátku 16. září ochlazení. Až do čtvrtka si tedy můžete užít horké dny u vody. Zavítejte například na některé z přírodních koupališť v Praze, kde se nemusíte bát chloru ani chemikálií. Připravili jsme pro vás jejich přehled.

  • 1.

    Počernický rybník

    Největším rybníkem a taky jedním z nejoblíbenějších je Počernický, který se nachází v Praze 9. Toto přírodní koupaliště disponuje travnatými plážemi. Blíže k přístupové cestě se koupají lidé v plavkách, na zadní části spíše nudisté.

     

    Podle tradice z 80. let tento rybník nedaleko lesa preferovali především homosexuální partneři. Obyvatelé Počernic pamatují doby, kdy zde prý mezi křovinami řádili příslušníci VB na motocyklu a snažili se dohnat nahé muže.

     

    Po rekonstrukci v letech 2004–2006 je rybník v dobrém stavu a dostal dokonce i nový ostrov. Voda ovšem není zrovna průzračná, jelikož přece jen jde o rybník.

    Vykoupat se můžete i v Počernickém rybníku.
    Autor: Wikimedia

  • 2.

    Přírodní koupaliště Motol

    Jde o přírodní vodní nádrž s vybavením. Najdete zde toalety, sprchy se šatnami, skluzavku, pískoviště pro děti a také stánek s občerstvením.

     

    Toto koupaliště doporučujeme pro rodiny s dětmi, jelikož je zde největší hloubka maximálně tři metry. Pokud vlastníte chlupatého mazlíčka, budete ho muset nechat doma, platí zde totiž zákaz vstupu psů. Za vstup pro dospělého tu zaplatíte 60 korun, za ratolest 40 Kč.

    Přírodní koupaliště Motol
    Autor: www.koupalistemotol.cz

  • 3.

    Hostivařská přehrada

    Pokud preferujete romantiku, je pro vás Hostivařská přehrada tím pravým ořechovým. Největší vodní plocha ve tvaru hada se totiž nachází uprostřed Hostivařského lesoparku kousek od centra Prahy. Lokalita je oblíbená i pro neřidiče, dá se sem dojet pohodlně metrem.

     

    Relaxovat můžete na plážích travnatých či písčitých. Součástí přehrady je i servis v podobě občerstvení, převlékáren a toalet. Přijdou si zde na své také milovníci sportů, v areálu se totiž nachází několik sportovišť a novinkou je i vodní atrakce Water ball. Vstupné za dospělého činí 80 korun, za dítě 50.

    Hostivařská přehrada je velmi oblíbeným místem ke koupání.
    Autor: Facebook - Hostivařská přehrada

  • 4.

    Vodní nádrž Džbán v Divoké Šárce

    Koupaliště nabízí jedinečné prostory v malebném Šáreckém údolí. Jde o druhé největší přírodní koupaliště v Praze. Pokud se rozhodnete Džbán navštívit, připravte si 60 korun. Nepříjemným faktem je podle návštěvníků často hrubé a neslušné chování zaměstnanců u vstupu. Nachází se zde i nudapláž

    Koupaliště Džbán
    Autor: Matěj Smlsal

  • 5.

    Biotop Radotín

    Ojedinělým koupalištěm v Radotíně je místní biotop. Koupaliště tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky, tudíž bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách.

     

    Koupání je proto vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky. Jelikož rostliny nejsou stroje, tak se občas stane, že v přeplněném biotopu nestíhají tak rychle filtrovat. Musíte proto třeba chvíli počkat, než někdo koupaliště opustí. Za koupání bez chloru zaplatíte vstup 100 korun.

    Biotop v Radotíně
    Autor: http://biotopradotin.cz/

  • 6.

    Plány na nové rybníky

    Aby se pražští obyvatelé nemuseli mačkat u pár nejoblíbenějších koupališť v přírodě, vytvořila tak Praha zcela nové koupání, a to konkrétně v rybníku ve Stromovce, v rybníku u Kunratického lesa a v Hořejším rybníku v pražské části Hloubětín.

     

    V plánu je ještě výstavba rybníku v Petřinských sadech, v Bohnickém údolí a na konci Modřanské rokle. Do konce roku by měly být dostaveny rybníky v Košířích a Vysočanech.

    Nový rybník v Hloubětíne je menší, dotváří ale místní atmosféru.
    Autor: Daniel Vitouš

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy