Zmrzlina prodejná jen od osmnácti byla lákadlem akce. „Vyrábíme zmrzliny už roky, ale tyhle jen výjimečně na takovéto akce. Máme tady hned tři druhy,“ zmínil zmrzlinář, který ukazoval lahve vína, které přimíchal společně se sacharózou do krému.



Návštěvníci si nevšední pochoutku pochvalovali. „Ještě že tady mají i zmrzlinu bez alkoholu. Malá na nás hned mlsně koukala, jak lížeme zmrzlinu a chtěla hned taky. S manželem jsme si vzali každý jinou. Vážně zajímavé,“ zmínila návštěvnice festivalu Daniela (30). 

Alkoholové zmrzliny vyrobili z červeného tramínu, svatovavřineckého rosé a modrého portugalu. Navíc bylo možné ochutnat i sýrovou zmrzlinu nebo zmrzlinu s příchutí aperolu. „Nechybí nám ani ty tradiční… A to vanilková a jahodová,“ řekl zmrzlinář.

Kromě zmrzliny a vína si přijdou na své i milovníci středozemní kuchyně nebo sýrů. Vyberete si z široké nabídky sýrů, tapas, ale i sladkovodních či mořských ryb,“ lákali organizátoři.

Zatímco v pátek festival odstartoval ve dvě hodiny odpoledne, v sobotu je možné přijít na degustaci vín už ve 12 hodin. Poslední víno vám tu nalijí v deset večer. 

Podívejte se, jak to vypadalo první den: 

Fotogalerie
20 fotografií