Největší čajovna pod širým nebem měla několik desítek menších čajoven, kde si mohli návštěvníci popovídat o nejmilejším nápoji daného čajovníka. „Lásku k čaji jsem objevil v roce 1992, kdy v Praze vznikaly první čajovny. Samozřejmě na svůj první čaj zrovna pyšný nejsem. Byl totiž s kokosem,“ smál se milovník čajů Tomáš, který právě podával černý pu-erh návštěvníkům.


Na místě bylo vše připraveno. Každý čajový stánek měl své misky na pití čaje. Ovšem řada nadšenců si přinesla své. „Kdysi jsem na degustaci dostala papírový šálek na jedno použití, ze kterého si čaj opravdu nevychutnám. A tak jsem si pro jistotu přinesla svůj, ze kterého si mohu čaj opravdu vychutnat,“ vysvětlovala návštěvnice Pavlína (45), která čajovny a čajové festivaly navštěvuje pravidelně.
Video
Video se připravuje ...

Tanečnice Garam Masala vystoupily za doprovodu bubnů. Eva Fornálová


Kromě ochutnávání čajů připravili organizátoři Čajomíru i bohatý program, aby si návštěvníci celých 17 hodin užili i jinak než jen popíjením. „Připravili jsme hudební i taneční program. Jsou zde i workshopy, jóga, meditace a další,“ zmínil organizátor Jaromír Horák.

Právě díky doprovodnému programu v podobě tanečního vystoupení skupiny Garam Masala se mohli návštěvníci přenést například do Indie. „Před pěti lety jsem si přečetla jednu indickou knihu a zamilovala se tak do tamější kultury. Tak jsem přišla k orientálnímu tanci, kterému se věnuji dodnes,“ prozradila Petra.

Podívejte se, jak to na Čajomíru vypadalo:
Fotogalerie
23 fotografií