Obyvatelé hlavního města si přišli užít léto i do Malešického parku, kde pořadatelé konečně zprovoznili dlouhou nafukovací skluzavku. Nejen pořadatel Martin Fiala ze skupiny Hry bez hranic, která pořádá sportovní a zábavné akce, tak měl tentokrát důvod k radosti.

Lidé se těší před svou další jízdou na skluzavce.
Autor: Daniel Vitouš

„Dnes fungujeme, atrakci se nám podařilo zprovoznit už v průběhu předchozího dne,“ uvedl Martin Fiala s odkazem na včerejší potíže, kdy v Malešickém parku vypadával proud. Ten byl zapotřebí k tomu, aby celá konstrukce skluzavky zůstala nafouknutá a dalo se po ní jezdit.

Sobota, kdy se na sklouznutí většinu dne jen neúspěšně čekalo, Pražany zklamala. Lidé chtěli vrátit vstupné a odešli. Dnes to ale pořadatelé vynahradili – atrakce byla v naprostém pořádku a návštěvníci parku si ji očividně užívali.

Prohlédněte si jízdy návštěvníků vodní atrakce:

Video
Video se připravuje ...

Jízdy návštěvníků vodní atrakce v Malešickém parku v Praze. Daniel Vitouš

Vyzkoušet si jízdu neváhal nikdo – děti ani dospělí. Během klouzání se přitom v parku střídaly všechny možné emoce – smích, radost i dívčí křik.

Po skončení programu se od zítřka celá skluzavka přesouvá na přehradu v Hostivaři na přírodní koupaliště. Podle slov organizátora bude na místě až do konce letní sezóny.

Počasí se opět zkazí

Doufejme, že budou mít nejen obyvatelé hlavního města příležitost si tuto unikátní skluzavku v Hostivaři dosyta užít. Meteoroložka Dagmar Honsová totiž Praze nepředpovídá týden, který by se dal označit za ryze letní.

„Praha má před sebou další relativně proměnlivý týden prázdnin, kdy v jeho druhé polovině budou koupaliště prázdná kvůli citelnému ochlazení. Bez deštníků raději nevycházejte ve středu – to bude dost pršet,“ sdělila redakci Blesk.cz odbornice.

Jaké počasí tedy v Praze pro další týden podle Dagmar Honsové očekávat? V pondělí bude jasno až skoro jasno, noční teploty se budou pohybovat mezi 17 a 15 °C. Denní teploty se ještě vyšplhají na letních 27 až 29 stupňů.

V úterý bude polojasno až oblačno, večer přijdou přeháňky. Noční teploty očekáváme 16 až 14 °C, denní teploty se pak dostanou mezi 23 a 25 °C.

K dalšímu zhoršení počasí dojde v Praze ve středu. Předpokládáme oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 16 až 14 °C. Denní maxima se budou pohybovat mezi 22 až 24 °C.

Ve čtvrtek čeká Prahu ještě větší teplotní propad. Odborníci hlásí oblačno až polojasno s přeháňkami. Noční teploty 13 až 11 °C, denní teploty pak nepřesáhnou 20 °C.

V pátek bude sice polojasno, teploty ale stále zůstanou nízké. Ty noční očekáváme v rozmezí 10 až 8 °C, nejvyšší denní teploty předpověď hlásí mezi 18 až 20 stupni.

Ani na víkend zlepšení nepřijde. V sobotu přijde oblačno s přeháňkami, noční teploty 13 až 10 °C. Denní maxima budou na 20 až 22 °C.

V neděli bude polojasno. Noční teploty 13 až 11 °C, přes den 20 až 22 °C. Zdá se, že na několik dnů si Praha od léta bohužel odpočine.

Podívejte se, jak si lidé v Malešickém parku užívali obří vodní skluzavku:

Fotogalerie
28 fotografií