Na prostranství před Obchodním centrem Palladium na labužníky čeká rozmanitá nabídka pokrmů, které vznikly na druhé straně světa. Kubánci, Mexičané, Peruánci nebo Chilané představují v centru metropole jen ty nejvybranější lahůdky, a to známé i neznámé.

Dnes už v Praze nikoho nepřekvapí burritos, quesadillas nebo tacos. Pořadatelé ale na jídelníčku představují například také peruánský recept na grilovaný špíz z hovězího srdce nebo plněnou pšeničnou kapsu empanadas, která se dá udělat i se sladkou náplní.

Sabor Latino Praha: Kubánci vás odzbrojí svou přátelskou povahou.
Autor: Daniel Vitouš

Stejně nápadití jsou Jihoameričané v oblasti nápojů. Krom ovocných šťáv a alkoholických koktejlů v čele s drinky jako Mojito, Cuba libre či Hemingway návštěvníky může zaujmout například nápoj z peruánské fialové kukuřice nebo nabídka chilských vín. Slovíčko „sabor“, které se v pojmenování festivalu nachází, znamená „příchuť“ a název je tak skutečně namístě.

Sabor Latino Praha: Tady se griluje i z hovězího srdce.
Autor: Daniel Vitouš

Exotická hudba z jiného světa

Celou akcí provázejí také vystoupení živých kapel, které hrají autentickou hudbu ze světa „latino“. Navozená atmosféra vyloženě vnukne návštěvníkům pocit, že se nacházejí tisíce kilometrů daleko na náměstí v Havaně nebo Limě.

Nasajte atmosféru festivalu z videa:

Video
Video se připravuje ...

Sabor Latino Praha: Hudba vás vtáhne do centra dění. Daniel Vitouš

Mezi další zážitky, které si návštěvníci festivalu odnesou, se řadí i škola salsy, tradičního jihoamerického tance. Kolemjdoucí mají také možnost zúčastnit se dílen, ve kterých si lidé vyrábějí atrapy tradičních hudebních nástrojů nebo panenek ve stylu Latinské Ameriky. Program Sabor Latino Praha 2016 je naplánován až do sobotního podvečera.

Prohlédněte si, jak festival na náměstí Republiky v Praze probíhá:

Fotogalerie
10 fotografií