Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Víkendové letní teploty potáhnou k vodě: Kam v Praze vyrazit na první koupačku?

/
  • Teplý víkend bude k návštěvě koupaliště jako dělaný.
    27. května 2016 ● 06:10

    Poslední květnový víkend přinese letní teploty. Podle meteoroložky Dagmar Honsové z Meteopressu bude v Praze v sobotu i v neděli až 28 stupňů, tedy ideální počasí na to, vyrazit na koupaliště s dekou a přáteli. Blesk pro vás vybral nejzajímavější místa, kde v Praze navštívit venkovní koupaliště.

  • 1.

    Biotop Radotín

    V areálu Biotopu Radotín se nachází koupací jezero, biologické (čistící) jezero, letní převlékárny, venkovní sprchy a dětské hřiště. Celý areál je zatravněn s umělou závlahou, nedávno zde proběhly sadové úpravy a oplocení celého koupaliště. Zároveň koupaliště disponuje přírodním systémem filtrace, kdy je voda čištěna biologickými zónami bez použití jakýchkoliv chemikálií.

    Biotop Radotín
    Autor: Praha 16

  • 2.

    Žluté lázně

    Areál Žlutých lázní je v průběhu letní sezony otevřen pro veřejnost od 9:00 do 02:00 hodin. Základní vstupné 80 Kč nebo snížené 50 Kč je od loňska změněno na takzvané konzumační vstupné, tedy že uvedenou částku vstupného můžete podle svého výběru v plné výši projíst, propít nebo prosportovat. Součástí poslední aktuální rekonstrukce, která proběhla před začátkem sezony 2016, je kromě aplikace nového designu provozů vybudování zcela nového, velkého a komfortního prostoru pro občerstvení a odpočinek, rekonstrukce komunikací a odpočinkových mol.

    Žluté lázně
    Autor: zlutelazne.cz

  • 3.

    Motol

    Na přírodním koupališti v Motole můžete posedět u stánku s širokým sortimentem jídel a nápojů. K zapůjčení jsou také slunečníkyrozkládací lehátka k odpočinku na slunci a sportovní potřeby. Areál lze využít i k pořádání různých akcí. Celodenní vstupné je 60 Kč a snížené 40 Kč. 

    Koupaliště Motol
    Autor: koupalistemotol.cz

  • 4.

    Petynka

    Velkou výhodou koupaliště Petynka ve Střešovicích je vyhřívaný bazén, a tedy možnost plavání i za chladnějšího počasí, což ocení především kondiční plavci. Areál na Petynce se otvírá na začátku května a končí posledního září. Základní vstupné je 160 Kč a snížené je 90 Kč. 

    Koupaliště Petynka
    Autor: facebook

  • 5.

    Divoká Šárka

    Nejklidnější koupaliště v Praze leží na severozápadním okraji Prahy v přírodní lokalitě Divoká Šárka. Nachází se zde zde dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště s maximální hloubkou půl metru, menší tobogán, houpačky, skluzavky, trampolína a pro děti prolézačky. Základní vstupné je 80 Kč a snížené v rozmezí od 30 do 60 korun.

    Divoká Šárka
    Autor: Face

  • 6.

    Džbán

    Koupaliště Džbán nabízí příjemné prostředí, kontrolovanou kvalitu vody a dostatek prostoru v přírodním areálu v Šáreckém údolí. Navíc disponuje i vlastním parkovištěm, které je zdarma pro všechny návštěvníky. Základní vstupné je 60 Kč, děti do 140 cm mají vstup zdarma. 

    Koupaliště Džbán
    Autor: Facebook

  • 7.

    Pražačka

    Venkovní bazén Pražačka je oblíbenou destinací obyvatel Žižkova. V průběhu prázdnin je otevřený také pro večerní koupání. Celodenní vstupné je zde 120 Kč. V areálu se dále nachází převlékárny, toalety a sprchy se studenou i teplou vodou.

    Venkovní bazén Pražačka
    Autor: Facebook
  • 8.

    Kolovraty

    Koupaliště Kolovraty je ke koupání přístupné pouze v letních měsících. Jedná se o požární nádrž s betonovým dnem a travnatými břehy. Výhodou je pomalé klesání do hloubky. V areálu je možné si zahrát nohejbal, plážový volejbal a různé hry. Zároveň se sem sjíždí opravdu velké množství lidí. Základní vstupné je 60 Kč a snížené vstupné 30 korun pro důchodce a 45 Kč pro studenty. 

    Koupaliště Kolovraty
    Autor: Facebook

  • 9.

    Galerie

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy