Pátý ročník festivalu Růžový máj nabídl kromě degustace růžových vín a jídel, která k vínu patří, i hudební doprovod v rytmu swingu a jazzu. „Je to super, že se nejedná pouze o jídlo a víno, že se tu můžeme zaposlouchat a užít si atmosféru. Nebývá to zvykem na takových food festivalech, kde se člověk jen nají a jde domů,“ chválila Růžový máj návštěvnice Kateřina (33), která přišla s partnerem už v dopoledních hodinách.


Vstup na Náplavku nebyl zpoplatněn. Avšak pokud měl návštěvník chuť neprocházet se kolem stánků s prázdnou, musel si na začátku zakoupit degustační set v hodnotě sta korun. „Tady máte sklenici na víno, která je vyrobena v Novém Boru v Crystalexu. Ještě tady máte katalog vinařů a propisku, abyste si mohli zapisovat poznámky, které víno je podle vás nejlepší,“ vysvětlovala hosteska příchozím návštěvníkům, zatímco jim podávala sklenice na víno. 

Návštěvníci si poté následně kupovali růžová vína podle toho, které měli chuť okusit. „Trochu mě mrzí, že v degustačním setu byla jen sklenice. Raději bych si připlatil i třeba pět set korun a věděl, že si můžu ochutnat deset vín třeba tak, že bych dostal do ruky deset poukázek. Ale chápu, že to by byl chaos,“ svěřil se s nápadem Karel (43), který korzoval na rušném nábřeží se svou partnerkou. 

Akce byla při letošním roce pořádána u Vltavy, kam se přestěhovala z náměstí Jiřího z Poděbrad. Pro velký úspěch se Pražané nemusí bát, že by se jednalo o poslední ročník. Další Růžový máj bude možné zažít zase za rok.
Fotogalerie
6 fotografií