Nevšední prodejní výstava těch nejzajímavější tuzemských a slovenských značek přilákala davy. A originální pojetí jednotlivých pokojů v Kafkově domě návštěvníky hodně potěšilo.

„Nechápu, že akce stojí pouze sedmdesát korun. Takhle jsem se už dlouho nebavila, a to chodím každý víkend někam. Perfektní bylo procházení se po trávě. A nejoriginálnější vstup do vaginy. Pokud jsem to pochopila správně,“ rozesmála se návštěvnice Tereza, která si na akci koupila plavky od Girls without clothes.

Šanci obléknout se od hlavy až k patě zde neměli pouze dospělí, ale také děti. Právě s kolekcí pro malé přišla zakladatelka a dnes už i maminka Zuzana, která vyrábí pod značkou LoowFat. „Značka vznikla už v roce 2011, tehdy jsme vyráběli zejména pánské oblečení. S touto kolekcí jsem se inspirovala u svých dvou synů. Moc se mi tady nelíbilo, co bylo na trhu, a odvahu objednávat si ze zahraničí jsem neměla,“ řekla Zuzana ke své kolekci, která nabízí oblečení jak pro roční miminko, tak šestileté dítě.

Loowfat založila Zuzana už v roce 2011
Autor: Eva Fornálová

Prodejní výstava nabízela příležitost poznat autory značek osobně. „Je to úžasné setkat se tu tváří v tvář s lidmi, kteří začali podnikat s originálním oblečením. Velmi mě zaujala nová značka ATRPS. Kluci ji založili jen před dvěma týdny. Mají takovou temnou kolekci s příběhem. Velmi zajímavé povídání,“ vyprávěla s nadšením Sára (28), která přišla na akci zejména z toho důvodu, aby poznala kreativce v reálném životě, nejen skrze jejich práci.

Mezi vystavovateli se objevovaly i známější značky. Jednou z těch známějších, která je na trhu už čtyři roky, je Footshop. „Odmala jsem měl rád tenisky a říkal si, že bych jednou rád založil e-shop,“ vyprávěl o svém snu zakladatel Footshopu Peter Hajduček. „Tehdy jsem psal bakalářku, což byl impulz pro to, založit si svůj e-shop. Dnes už to jsou čtyři roky,“ vyprávěl o vzniku Footshopu Peter Hajduček, který dnes má i kamenný obchod na Praze 7 a v nejbližší době plánuje otevříti i kamenný obchod na Slovensku v Bratislavě.

Pražský Fashion Dealã nabízí na čtyřech patrech Kafkova domu navíc kromě prodejních ploch i odpočinkovou zónu s možností občerstvení a originální bar. Kromě celodenní výstavy připravili pořadatelé i večerní afterparty v Cargo Gallery na Rašínově nábřeží.

Fotogalerie
23 fotografií