V pondělí podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, ojediněle, později odpoledne a večer místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. Nejvyšší teploty 0 až 2 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. K večeru bude vítr částečně slábnout.

„V úterý k nám bude kolem tlakové níže nad Pobaltím proudit studený vzduch od severozápadu. Postupně ovlivní počasí u nás tlaková výše, která se bude přesouvat přes Alpy k východu. Ve středu a ve čtvrtek bude postupovat přes střední Evropu k severovýchodu tlaková níže. Po její přední straně k nám pronikne teplý vzduch od jihu, v jejím týlu se obnoví příliv studeného vzduchu od severozápadu,“ uvádí meteorologové z ČHMÚ.

V úterý tak očekávejme proměnlivou oblačnost, místy sněhové přeháňky. Později ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +2 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude později slábnout a měnit se na jižní.

Ve středu čekejme zpočátku polojasno, postupně přibývání oblačnosti od jihozápadu se sněžením přecházejícím zejména v jihovýchodních částech města do deště, který bude místy namrzat. Nejnižší noční teploty -4 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +2 °C, večer oteplování. Slabý, postupně mírný vítr jižních směrů 2 až 5 m/s. „Místy se bude tvořit ledovka,uvádí meteorologové.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, občas déšť, který bude během dne severozápadu přecházet do sněžení. Později ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až 0 °C, během noci další oteplování. Nejvyšší denní teploty 6 až 8 °C, během dne od severozápadu ochlazování. Mírný vítr jižních směrů 3 až 7 m/s se bude měnit na severozápadní. „K večeru se bude místy tvořit náledí nebo zmrazky,“ dodává meteorolog.

V pátek, v sobotu i v neděli by měla být obloha jasná, ukáže se slunce. Denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až +2 °C. Nejnižší noční teploty -4 až -6 °C.

Fotogalerie
8 fotografií