Prostranství bude v části Běchovic vedle Požárního rybníka, který vznikl přeměnou bývalé požární nádrže. Martan ČTK řekl, že na začátku příštího roku začnou dělníci s prvními pracemi, spočívajícími v odtěžování bývalé skládky, na jejíž pozemcích se bude náměstí nacházet. Pokud počasí dovolí, chtěl by starosta s těžbou začít už v lednu, pokud bude půda zmrzlá, začne se až na jaře.

Žulová dlažba

Náměstí bude přirozeně navazovat na rybník a pobytové molo, které na něm v minulosti nechala radnice postavit. Výrazným prvkem prostranství bude nová ekumenická kaple, neboť Běchovicím podobné duchovní místo podle starosty schází.

Rozloha náměstí bude podle dřívějších informací asi 2 500 metrů čtverečních. Bude mít žulovou dlažbu s většími spáry umožňujícími vsakování dešťové vody. Dělníci na něm vysadí stromy a další zeleň, rozmístí lavičky, koše, vodní prvky či pítko a mlžítko. Vznikne také nádrž na dešťovou vodu, která bude sloužit k zalévání.

Okrajová městská část

Běchovice mají zhruba 2 400 obyvatel a nacházejí se na východě metropole mezi Újezdem nad Lesy a Dolními Počernicemi. Městskou část protíná frekventovaná Českobrodská ulice a jsou v ní dvě železniční stanice.

Fotogalerie
13 fotografií