Pořádný frmol zažijí ve středu Pražané z „dvojky“, „trojky“ i „desítky“. Právě na území těchto městských částí totiž proběhne cvičení, při němž si složky integrovaného záchranného systému, městská policie, Armáda ČR i Český červený kříž vyzkoušejí koordinaci v případě útoku na vodohospodářskou infrastrukturu. 

„Cvičení bude probíhat od 9:00 do zhruba 17:00. V průběhu cvičení bude docházet ke zvýšenému výskytu vozidel, prostředků a osob – účastníků cvičení. Cílem cvičení je prověřit postupy a koordinaci všech složek pro případ mimořádné události. Děkujeme všem obyvatelům dotčených městských částí za pochopení a shovívavost v případě drobných dopravních omezení,“ uvádí na svém webu Praha 2.

Dodává také, že v ulicích budou v průběhu cvičení rozmisťovány cisternové přívěsy jakožto náhradní zásobování pitnou vodou. V rámci Prahy 2 jde o lokalitu ohraničenou ulicemi Jugoslávská, náměstí Míru, Korunní, U Vodárny, Slovenská, Máchova, Rybalkova, Havlíčkovy sady, Perucká, Jana Masaryka, Londýnská. „Po celou dobu cvičení nebude nijak omezena ani ohrožena dodávka pitné vody,“ slibuje městská část.