Letní teploty při slunečné obloze čekají Pražany v posledním zářijovém týdnu. „Závěr září bude ve znamení dnů babího léta a nadprůměrných odpoledních teplot, a to v místech, kde se mlhy a nízká oblačnost protrhají už v ranních hodinách. Tam, kde se bude nízká oblačnost držet do odpoledních hodin, se budou teploty pohybovat kolem 20 °C, při slunečné obloze se zastaví až na 28 °C,“ popsala Blesku meteoroložka Dagmar Honsová.

Od pondělí do čtvrtka bude počasí psát hodně podobný scénář: jasno až polojasno, zejména po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Zpočátku týdne budou ranní minima nízko – při vyjasnění a slabém větru budou klesat jen k 8 °C, odpolední teploty se zastaví pod nízkou oblačností kolem 20 °C, při slunečné obloze v pondělí na 24 °C, od úterý do pátku až na 27 °C. Do Česka bude proudit teplý vzduch. Atakovat budeme teplotní rekordy.

Studená fronta počasí ovlivní až v pátek – to budeme vytahovat deštníky, ale oblačnosti bude na víkend opět rychle ubývat a nejvyšší odpolední teploty se budou i na konci týdne pohybovat lehce přes 20 °C. 

Fotogalerie
15 fotografií