Zájemci o radu k bydlení najdou kontaktní místo v Modřanech v budově úřadu dvanácté městské části v Pískové ulici. V provozu je v pondělí a ve středu od 8:00 do 18:00, uvádí web radnice.

Službu mohou využívat například lidé, kteří dostali výpověď z nájmu, bydlí v nevyhovujících podmínkách a hledají lepší byt nebo potřebují konzultaci k nájemní smlouvě. Jak je uvedeno na webu radnice, návštěvník kontaktního místa dostane potřebné informace související s řešením problémů v oblasti bydlení na jednom místě.

Podpora

„Na kontaktní místo pro bydlení se může obrátit kdokoli, kdo hledá standardní bydlení, ale má špatné vztahy rodinné, sousedské nebo s majitelem bytu a potřebuje zprostředkovat adekvátní podporu či dluhové nebo dávkové poradenství,“ uvedl radní Prahy 12 Jiří Brůžek (Piráti), v jehož gesci jsou mimo jiné sociální věci, zdravotnictví a bytová politika.

Praha 12 je podle pražského radního Adama Zábranského (Piráti) čtvrtou městskou částí, kde funguje kontaktní místo pro bydlení. K dispozici jsou podle něj v Praze 3, v Praze 7 a v Praze 10. Letos se centrum na pomoc s bydlením otevřelo i ve Škodově paláci. Kontaktní místa by měla také ulevit přetíženým úředníkům a sjednotit pravidla poskytování městských bytů.
Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to vypadá na lodi Hermes pro lidi bez domova. Eva Fornálová