Právě Korč na zastupitelstvu návrh na odvolání primátora, jeho náměstků i radních předložil. Doposud byli v městské radě zástupci ČSSD, lidovců a hnutí ANO.

„Právě proběhl puč na radnici ve Frýdku-Místku. Hnutí ANO, Piráti, hnutí Naše Město a SPD spojilo své síly a právě mne i zbytek ČSSD odvolali z vedení města. Když jsem se ptal na důvod, tak proto, že to mohou udělat," uvedl na facebooku ke svému odvolání Pobucký.

Návrh na odvolání, před nímž si vedení vyžádalo přestávku na poradu politických klubů, nakonec podpořilo 24 zastupitelů, deset bylo proti, dva se zdrželi hlasování a sedm zastupitelů nehlasovalo. Zastupitelstvo odvolalo i členy kontrolního a finančního výboru.

Dlouhodobý plán

Podle Korče hnutí NMFM už před více než půl rokem iniciovalo jednání se všemi stranami s výjimkou ČSSD o vytvoření nové koalice ve městě. „Komunikace mezi částí koalice a opozicí nebyla příliš konstruktivní,“ uvedl Korč.

Dodal, že nynější spolupráce mezi NMFM, Piráty a hnutí ANO není náhodná. „Všichni tři partneři to vnímáme jako dlouhodobý projekt s tím, že by měl mít přesah i po příštích volbách, protože je spousta projektů, které nejdou vyřešit za zbytek volebního období,“ řekl Korč.

Zaměří se na majetek

Prioritou vedení města podle nového primátora bude konsolidace majetku a hospodaření. „Město vlastní obrovské množství zanedbaného majetku, má před sebou obrovský zásobník investic a musíme zhodnotit, zvlášť v této situaci, co všechno to město unese, jak se může zadlužit. Prostě nějakým způsobem udělat inventuru,“ uvedl Korč.

Náměstky nového primátora Korče budou Leonard Varga (Piráti), Igor Jurička (Piráti) a Jiří Kajzar (NMFM). Radními se stali Zbyněk Šostý (NMFM), Tomáš Pyško (NMFM) a Jakub Tichý (Piráti). Nově zvoleni byli rovněž členové kontrolního a finančního výboru.

Fotogalerie
5 fotografií