Opravují se chodníky a povrch vozovky. Je určitě pozitivní, že se podařilo do Braníka prosadit na povrchy chodníků žulovou mozaiku i kvalitní žulové obrubníky. Už samotný tento povrch kultivuje charakter ulice. Žulová dlažba zůstává i na mnoha místech ve vozovce a vydlážděná jsou i všechna parkovací místa. Jejich počet zůstal stejný,“ uvedl radní Patrik Opa (ODS).

V ulici byly opraveny zmíněné chodníky, které byly ve velmi špatném stavu. Chodníky byly rozšířeny a přibyly na nich lavičky. Vyměněno bylo rovněž veřejné osvětlení. Branická ulice se dočkala nové zeleně. Vysazovány jsou nové stromy, jejichž počet je ale oproti původním plánům omezený. Rozsáhlejší výsadbě brání zejména velké množství inženýrských sítí, které jsou pod povrchem.

Opravy budou pokračovat

Příští rok na jaře bude zahájena oprava úseku od Jiskrovy k Branickému náměstí. Rekonstruován bude rovněž prostor před Domovem s pečovatelskou službou. Upraven bude vstupní prostor, kde budou nové lavičky a zeleň a ze středu chodníku zmizí kontejnery na odpad. „Po skončení druhé etapy se pustíme do úprav samotného Branického náměstí. Mělo by se stát příjemným otevřeným prostorem, a ne jenom shlukem roští, které většina obyvatel obchází,“ uvedl Opa.

Na Branické ulici zůstane i po další sérii oprav ještě několik neopravených úseků, které jsou v majetku soukromníků. „Je to především široký chodník se zelení naproti ulici Školní a parkoviště místo chodníku před barem Kulovna. TSK se nyní snaží domluvit s vlastníky, aby mohla i tyto úseky dodatečně zrekonstruovat,“ dodal Bigas.