„Na samotnou demolici je třeba most v předstihu připravit. Musí se z vrchní části odstranit betonové zábrany a celý most odstrojit, proto z důvodu bezpečnosti nebude možné most používat,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Konkrétně se jedná o most u ulic K Výtopně a Za Opusem, který je veden přes rušnou Strakonickou.

Most zmizí do týdne, do roka vznikne nový

Další omezení nastane od 30. listopadu od 12:00 přímo na Strakonické neboli dálnici D4 na Příbram. Kvůli úklidu bude v každém směru uzavřena část vozovky a řidiči budou jezdit pouze rychlými pruhy. Omezení potrvá do 1. prosince 2019 do 15:00.

Demolice mostu se uskuteční v noci z 30. listopadu na 1. prosince a dálnice bude v obou směrech uzavřena, a to od sobotních 18:00 do nedělních 10:00. Objízdná trasa povede přes Zbraslav. Její přesnou trasu TSK ještě upřesní. Při rekonstrukci mostu budou zdemolovány všechny původní části mostu, vyjma základů pilířů, a následně budou postaveny nové trámové konstrukce o jednom poli. Výstavba nového mostu bude pokračovat do září příštího roku.