Na obloze v noci z neděle na pondělí se objeví mraky a proměnlivá oblačnost, která přechodně přinese  přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejnižší teploty 15 až 13 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, během noci postupně vítr silný 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h).

„Proměnlivá oblačnost, ojediněle přeháňky. K večeru ubývání oblačnosti do vyjasnění. Nejvyšší teploty 16 až 18 °C. Silný jihozápadní až západní vítr 8 až 13 m/s s nárazy i kolem 25 m/s (90 km/h) bude k večeru slábnout,“ uvedli meterologové.

Až 23 stupňů...

Po pondělí, které bude náročné zřejmě pro hasiče, kteří budou muset zasahovat u popadaných stromů a střech kvůli silnému větru, se v úterý počasí ponese v duchu teplého babího léta. Mělo by být jasno až polojasno, odpoledne od severozápadu přibývání oblačnosti a později místy přeháňky. Nejvyšší denní teploty 21 až 23 °C. 

... a pak zima

Ve středu se ale ochladí a počasí se zkazí. Podle meteorologů bude zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Večer ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 13 °C. „Nejvyšší denní teploty 15 až 17 °C, během odpoledne ochlazování,“ uvedl ČHMÚ.

A nadále se bude ochlazovat i ve čtvrtek , kdy nejvyšší denní teploty vystoupají na pouhých 11 až 13 °C, během noci už bude zima s teplotami mezi 6 až až 4 °C a během dne ojediněle zaprší.

V pátek a o víkendu se občas na obloze ukáže sluníčko, teploty se už ale přes dvacítku nepřehoupnou, a v sobotu si nezapomeňte deštník.

Podívejte se, jak řádil v Praze silný vítr v minulosti: 

Fotogalerie
16 fotografií