Moderní třípodlažní budova se střechou ve tvaru vlny je dlouho očekávanou kbelskou stavbou, která poslouží zejména tamní mládeži. Bude stát při ZŠ Kbely v Albrechtické ulici, se kterou bude propojena spojovacím krčkem. Vyjma funkce tělocvičny však hala plně poslouží nejrůznějších sportovním událostem.

Vybavena totiž bude tribunami, bufetem se zázemím, umývárnami a sprchami, mimo jiné také posilovnou, wellnes, ošetřovnou či dokonce místností pro rozhlas. Svou vybaveností tak v mnohém připomíná moderní americké tělocvičny, které jsou i v rámci školního využití nadstandardně vybaveny.

Sportoviště coby architektonický skvost

Již podle návrhů sportovní haly je jasné, že budova bude nápaditá svým tvarem i provedením. Obdélníková budova o rozměrech 45 x 33 metrů bude poutat svou pozornost především střechou. Její tvar totiž má evokovat mořskou vlnu. Mělo by se jednat o obloukovou konstrukci haly typu Hypro, přičemž rozpětí krytiny falcované z předzvětralého titanzinku se odhaduje na 33 metrů. Cena by měla být okolo 100 milionů korun.

Fotogalerie
6 fotografií