O prvním červnovém víkendu se v Praze děje jedna akce věnovaná dětem vedle druhé. Výběr je vskutku pestrý, zajímavý a lákavý – a osloví snad každého. Od milovníků skákacích hradů po nadšence do veřejné dopravy až po nadšence do historie nebo zvířátek.

Třeba Muzeum hl. m. Prahy připravilo na sobotu ve své Podskalské Celnici na Výtoni organizované procházky, kde se děti seznámí se zajímavou historií a také s místními pověstmi. To v planetáriu ve Stromovce si zase děti budou moci vycestovat na měsíc! Doprovodný program je připraven také i na Štefánikově hvězdárně na Petříně.

Ovšem i mimo centrum, tedy hlavní pozornost dění, se stále něco děje. Konkrétně v Dolních Počernicích dojde 1. června odpoledne od 15:00 k dětskému mecheche na tamním Panském dvoře. Na vlakovém nádraží v Braníku se zase děti budou moci svézt historickými dopravními prostředky, na Kačerově se děti i s rodiči budou moci svézt až do depa metra. Chybět nebude výstava železničních vozidel a modelového kolejiště. Tradičně se také Den dětí bude konat i na území dalších městských částí.

Nebo jste fanoušky filmu? Muzeum Karla Zemana v Den dětí nechá v Kasárnách Karlín od 17:00 promítat restaurovanou verzi legendární Cesty do pravěku. Jak jinak, než zdarma.

A dostane se samozřejmě i na milovníky zvířat! Speciální program si na celou sobotu připravila Zoo Praha, kde budou mít děti do 15 let vstup jen za symbolickou korunu. Čekat je bude den plný her a zábavy. A také dostihový den ve Velké Chuchli bude ten den dětem nakloněn – připraveny jsou nafukovací hrady, cukrové vaty, malování na obličej a další atrakce.

A kam v neděli?

Zajímavý program se koná i následný den – 2. června v neděli. Na holešovickém Výstavišti pořádá hl. město Rodinný den od 13:00 do 19:00. Se svými volnočasovými programy se tam představí různé pražské Domy dětí a mládeže a jiné městské organizace. Děti jistě ocení například šlapací motokáry, pískování nebo NERF střelnici.

Fotogalerie
10 fotografií