Hluk i znečištění z dálnice D11 – co s tím? Podle obyvatel Horních Počernic je nejideálnější jej vést tubusem. Chybí stacionář pro seniory. Kontejnery na třídění odpad bývají často přeplněné. Schází hřiště pro děti i mládež. Takovými požadavky se radnice Horních Počernic v průběhu letošního roku zabývala. Některé přímo ovlivnit nelze. Jiné ano. Například výstavbu nových hřišť.

Místo jednoho hned dvě hřiště

Radnice Prahy 20 vyčlenila milion korun pro návrhy, které předkládala veřejnost. V hlasování, které probíhalo v létě, obyvatelé téměř rezolutně rozhodli o výstavbě nových hřišť. Jelikož však vítězný projekt pokryje prakticky celou částku participačního rozpočtu, uvolila se městská část s druhým v pořadí, že jeho návrh realizuje alespoň částečně.

V obou případech se jedná o hřiště. Jedno pro děti, druhé pro dospívající mládež. Občané nejvíce preferovali dětské bouldrové hřiště, které navrhla Fakultní základní škola Chodovická. Jeho předpokládaná realizace by měla vyjít na 660 tisíc korun. Druhý projekt v pořadí, předkládal návrh parkúrové hřiště za 726 tisíc korun. To se tedy uskuteční jen zčásti. Na třetím místě obyvatele preferovali zřízení bouldrové stěny.