Rybníků v Praze není mnoho. Lesy hl. města Prahy chystají přes podzim výlovy celkem 31 z nich, mezi které se počítají i retenční nádrže. Jeden neobvyklý „výlov” formou dětských závodů v rybolovu proběhne v Klánovicích 20. října v převážně dopoledních hodinách. Rybářské náčiní bude v případě potřeby k zapůjčení.

Akce je určena pro všechny malé rybářské nadšence i amatéry, kteří chtějí jen zkusit štěstí a prožít novou zajímavou zkušenost. Nemusí se za ní přitom vypravovat za humny, protože závody se budou konat na hrázi rybníka Na Placinách na západě Klánovic. Zájemci se mohou scházet od 7:30 do 9 hodin, kdy zároveň proběhne losování míst. Ty je však zapotřebí registrovat co nejdříve, a to buď telefonicky, nebo e-mailem. Od 9 hodin začnou závody, které proběhnou formou dvou kol. Okolo poledních hodin se očekává vyhlášení vítězů. Nejúspěšnější budou ti, kteří naloví nejen největší množství ryb, ale bude v rámci bodování rozhodovat i velikost jejich „kořisti“.

Autobusem nebo vlakem

Rybník na Placinách je od městské hromadné dopravy maličko vzdálen. Nejbližší autobusové zastávky, kam lze v případě účasti zajet, jsou Smržovská a Smiřická, odkud je to na konání akce cca 30 minut chůze. Do zastávky zajíždí linky č. 221 a 303 z Černého Mostu. Zhruba obdobně vzdálený je rybník i z vlakového nádraží Praha-Klánovice.