Kromě šestnácti špičkových žokejů z patnácti zemí světa tentokrát do Prahy přicestují i vynikající koně. Dotace vrcholu programu EJC Leram Million byla navýšena na 2,6 milionu korun, čímž se stal nejbohatším rovinovým dostihem střední a východní Evropy.

Dostihy nalákaly i světové hvězdy

Vysoká dotace hlavního dostihu poprvé přilákala koňské hvězdy. Největší z nich je desetiletý irský světoběžník Gordon Lord Byron z majetku indického miliardáře Cyruse S. Poonawalla, kterého pojede irský žokej Tadhg O’Shea.

Spolufavoritem je i německý hřebec Julio, jehož majiteli jsou filantrop Eckhard Sauren a bývalý reprezentační brankář Timo Horn. V sedle bude mít žokeje Bauyržana Murzabajeva z Kazachstánu.
Německý hřebec Julio.
Autor: Archiv Blesk

Další velkou českou premiérou bude start hřebce Wirelesse ze stáje Leram a v tréninku Václava Luky mladšího. Nevyhnou se role favorita v dostihu EJC Lokotrans Middle. Bolestmi sužovaný osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa (65) se úvodního dostihu trenérů nezúčastní a půjde na operaci kyčelního kloubu.

Areál závodiště bude pro diváky otevřen od 11.30 hodin, program začne ve 13.30 hodin. Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit dostihy, sledujte online přenos na www.dostihy.cz. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance.

Tipy na sobotní dostihy

Zde předkládáme tipy dostihového odborníka Antonína Ebra z redakce Blesku na vítěze jednotlivých dostihů:

I. Iraklin

II. Pardon My French

III. Finos

IV. Sapienti

V. Wireless

VI. Julio

VII. Blessed Kiss

VIII. LA Velocita

Fotogalerie
11 fotografií