Konkrétně ve čtvrtek 13. září od 9 do 16 hodin budete moci směřovat na Polikliniku Prosek v blízkosti stanice metra Střížkov. Zajímá-li vás samozřejmě zdraví vaše i vašich nejbližších. Konat se tam totiž bude Den zdraví. V jeho rámci zájemcům místní lékaři a lékařky poradí, jak předcházet některým nemocem, jak je včas odhalit či jak poskytnout správně první pomoc.

Akci, která se letos nekoná poprvé, zaštiťuje kromě Prahy 9 rovněž hlavní město včetně oblastního spolku Českého červeného kříže (ČČK). Návštěvníci, především obyvatelé tamních sídlišť, si navíc budou moci prohlédnout nový pavilon polikliniky, který vznikl letos na jaře.

Co Den zdraví nabízí?

Bezplatně si například můžete nechat změřit hladinu krevního cukru či cholesterolu. Diabetologové vám například poradí, jak předejít cukrovce. Praktičtí lékaři tamní polikliniky vás zase zasvětí do kožní problematiky, která je přes letní měsíce přece jen o něco aktuálnější než v jiná roční období.

Pracovníci ČČK a Zdravotnického záchranné služby hl. m. Prahy vám prakticky připomenou to nejdůležitější při poskytování první pomoci. Rovněž dojde i na tematiku rehabilitace při bolestech v pohybovém ústrojí či na problematiku odvykání si na návykové látky. Kdo bude chtít, může si také nechat orientačně změřit tlak.