Uzavřen bude od 12. června do 31. srpna asi půlkilometrový úsek Patočkovy ulice mezi křižovatkami s ulicemi U Brusnice a Střešovická ve směru z centra. Během oprav budou vyměněny povrchy silnice i chodníků a úprav se dočká také veřejné osvětlení.

Část Patočkovy ulice byla kvůli opravám uzavřena již loni. Další uzavírka čeká řidiče v této ulici příští rok, kdy se bude opravovat úsek mezi křižovatkami s ulicemi U Brusnice a Střešovická ve směru do centra.

Omezení se dotkne jen autobusů

Vedle řidičů se opravy dotknou i cestujících v městské hromadné dopravě. Autobusy linek 108, 143, 149, 180 a 902 budou podle pražského Dopravního podniku kvůli omezení jezdit v části trasy po tramvajové trati a u linky 108 se zastávka Vozovna Střešovice přesune z Cukrovarnické ulice do ulice U Laboratoře. Tramvajové dopravy se podle Liškové uzavírka nedotkne.

Od příštího týdne bude také kvůli údržbě omezen provoz ve Strahovském tunelu, na který Patočkova ulice navazuje. Uzavírky tunelu budou v období od 11. do 28. června vždy mezi 23:00 a 05:00.