9. června se koná již 15. ročník mimořádně oblíbené Pražské muzejní noci. Díky ní se přes noc otevřou dveře různých muzeí a galerií dokořán, aby mohl přijít opravdu každý. Vstupné se totiž po dobu konání akce neplatí. Dopravní podnik hl. m. Prahy po čas jejího konání opět zavede speciální autobusové linky.

Těšit se tak můžete na návštěvu 77 zajímavých objektů, které se od sebe v mnohém liší tak, jak jen mohou. Na své si přijde každý, koho zajímají například květiny, anatomie, letadla, sochy nebo třeba film. Akce bude probíhat od 19 hodin přes půlnoc až do 1. hodiny ranní 10. června.

Bohatý doprovodný program

Mimo samotného zpřístupnění objektů dojde i na zajímavý doprovodný program některých institucí. Nejčastěji se uskuteční formou koncertu, divadelního představení nebo komentované prohlídky. V budově Českého rozhlasu vás třeba seznámí s tím, jak náročné může být nahrávání živé hudby. V budově Fakulty architektury ČVUT si pro změnu budete doslova moci osahat práci architekta. Tvořit návrhy budete moci z kostek stavebnice Kapla.

Pokud bude horko, zchladíte se zhlédnutím tvorby zmrzliny „postaru“ v Národním technickém muzeu. Samozřejmě ji bude možné i ochutnat. A pro odvážlivce si Muzeum Policie ČR připravilo praktickou ukázku potápění a pohyb pod vodou. Více o programu se dozvíte ZDE.

Informovat se o muzeích i o programu akce bude možné také den před jejím zahájením. 8. června od 12 do 19 hodin bude před budovou Národního muzea informační stánek, kde bude možné se doptat na všechny podrobnosti, které vás zajímají. A v den konání akce se k němu připojí ještě stánek na náměstí Jana Palacha. Informace v sobotu budou podávat od 10 do 24 hodin.

Program Muzejní noci 2018 v dalších městech najdete zde >>>

Fotogalerie
49 fotografií