Dopravní omezení v Dalimilově ulici si vyžádala oprava kanalizace. Ta je podle Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) v havarijním stavu zejména v oblasti křižovatky Dalimilova x Kostnické nám. x Jeronýmova. „Provedenými kamerovými průzkumy byl zjištěn silně nevyhovující stavební stav kanalizace v celé délce Dalimilovy ulice,“ uvedl v tiskové zprávě PVK Pavel Holakovský.

Hotovo by mělo být za měsíc

Oprava kanalizace v celé délce ulice bude probíhat po etapách, a to z důvodu, „aby byl obslužně postižen vždy jen určitý délkový úsek ulice,“ vysvětlil Holakovský. „Protože je kanalizace uložena v ose vozovky a ulice je úzká, není možné v průběhu provádění stavebních prací zajistit v daných úsecích úplný nebo omezený provoz.“

Dalimilova tak musí být zcela uzavřena, aby mohl být špatný stav kanalizace opraven. Jelikož se ale jedná o nepříliš dlouhou ulici, navíc jednosměrnou, neměla by její uzavírka mít na celkovou dopravu na Žižkově tolik stěžejní vliv, jako je tomu v případě Husitské nebo K Jarovu. Podle prognóz by měla oprava trvat do 5. června. Do té doby budou muset řidiči vzít zavděk objízdnými trasami, které vedou po komunikacích Seifertova, Cimburkova a následně Dalimilova, kde by na jejím okraji měli moci obyvatelé dle možností a průběhu oprav alespoň parkovat.