Od konce března v ulici K Jarovu probíhají opravné práce šachty horkovodu. „Při pochůzce byl zjištěn havarijní stav stropní desky podzemní šachty,“ uvedl v tiskové zprávě Miroslav Linhart, vedoucí oddělení plánované údržby a investic Pražské teplárenské. Kvůli tomu je komunikace až do 20. dubna uzavřená.

Hrozil propad vozovky

Problematický úsek horkovodu byl odhalen pod křižovatkou ulic Na Jarově a Pod Lipami. „Únosnost stropní desky je tímto významně zeslabena a mohla by být příčinou propadu vozovky komunikace,“ uvádí Linhart. Právě z toho důvodu bylo nutné neprodleně stav napravit, což vedlo k nepředvídatelné uzavírce silnice.

Doporučená objízdná trasa vede přes Ohradu

Ulice Na Jarově je jednou z důležitých komunikací na pražském Žižkově. Zhruba půlkilometrová ulice totiž spojuje dvě důležité dopravní tepny, Koněvovu a Malešickou. Řidiči, kteří tuto ulici obvykle využívají pro své cesty autem, se proto musí uzpůsobit alternativním trasám.

Nejoptimálnější je objezd přes Koněvovu na Jana Želivského, Basilejské náměstí a následně přes Malešickou. Trasa je zhruba sedmkrát delší. V tomto případě však není zbytí.