Panelové domy mají být dle dřívějšího rozhodnutí zařazené do privatizace, předtím je podle opozičního zastupitele Matěje Stropnického (Zelení/Žižkov (nejen) sobě) nutné domy opravit. „Domy jsou už teď ve špatném stavu, a pokud by byty byly rozprodané, trvalo by dlouho, než by noví majitelé naspořili peníze na nutnou rekonstrukci,“ myslí si.

Podle původního harmonogramu měly být domy v ulicích Blahoslavova a Roháčova zprivatizované do konce tohoto volebního období, tedy do letošního podzimu. Zpoždění rekonstrukcí však podle vedoucího odboru technické správy majetku a investic Martina Kadlece způsobilo to, že nutný rozsah rekonstrukcí je větší, než se původně čekalo.

Na rekonstrukce budou použity peníze, které si Praha 3 spořila u bankovních domů. „Pro městskou část je zbytečné tyto prostředky dlouhodobě udržovat na účtech ve chvíli, kdy je zapotřebí smysluplně investovat do rozsáhlých oprav panelových domů a bytového fondu, což přinese nejen zvelebení objektů, ale zajistí i příjem pro městskou část z nájmů a privatizace,“ uvedl pro Blesk.cz místostarosta Ivan Holeček (ČSSD).