Na Vinnetoua, Old Shatterhanda, Sama Hawkinse, Tetku Drollovou a jiné hrdiny z literárních děl Karla Maye budou ve Kbelích vzpomínat od 24. února do 26. února. Výstava se uskuteční ve skautské klubovně v Centrálním parku Kbel. Otevřena bude veřejnosti od 13 do 16 hodin o víkendu a od 10 do 14 hodin v pondělí.

Výstavu organizuje satalický oddíl Skaut – Skautky a skauti vpřed (S.S.V.), který letos oslaví 15 let své činnosti a 5 let činnosti ve Kbelích. Na výstavě spolupracuje i Městská část Praha 19.

Připomínka „nezapomenutelných“ hrdinů

Apačský náčelník Vinnetou je dnes už legendární postavou nejen evropských westernů. Spolu s ním i mnozí další, kteří získali nesmírnou popularitu i u nás, a to skrze 11 celovečerních filmů z 60. let o Vinnetouovi a jeho dobrodružstvích. Ta sepsal německý spisovatel Karl May, který žil v letech 1842 až 1912.

May psal o reáliích Divokého západu i východu, která ovšem na vlastní oči neznal. Přesto se jeho příběhy staly nesmrtelnými hity, na kterých vyrostlo několik generací dětí. Ve Kbelích se je proto budou snažit přiblížit těm současným generacím a připomenout je i těm starším.