Bezpečnostní zábrany reagují na loňské útoky během adventu v zahraničí. „Stejně jako v loňském roce i pro letošní adventní čas instalujeme zábrany na náměstí Republiky a Václavské náměstí. Tato opatření doplňují stávající zábrany, které jsou již několik týdnů na Staroměstském náměstí,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Na konci října se objevily zábrany také na Smíchově:

Video
Video se připravuje ...

Před OC Nový Smíchov se objevily betonové zábrany. Martina Neckářová

Zábrany u napojení Pařížské ulice na Staroměstském náměstí v posledních týdnech sklidily kritiku. Podle některých opozičních politiků či památkářů se do centra města nehodí, těmto spekulacím nahrává i fakt, že policie či zpravodajské služby nemají žádné zprávy o tom, že by v Praze mohlo dojít k nějakému incidentu.

Pro vánoční období magistrát spolu s bezpečnostními složkami přijal i další opatření k posílení bezpečnosti. V centru města se bude pohybovat více městských strážníků i policistů. Hlídky městské policie budou častěji kontrolovat i hřbitovy a jejich okolí, kam v předvánočním čase míří více lidí uctít památku svých blízkých. Více policistů budou lidé potkávat i v hromadné dopravě.

Fotogalerie
15 fotografií