Tichá linka v obecné rovině umožňuje neslyšícím lidem telefonovat. Pomocí webové stránky nebo aplikace pro mobilní telefony se uživatel spojí přes internet prostřednictvím videohovoru s tlumočníkem, který poskytne potřebný překlad. V rámci telefonování na tísňové linky je tato služba dostupná dokonce 24 hodin denně.

Možnost takovou linku využívat se poprvé objevuje také na pražské radnici. Praha 4 tímto způsobem vychází vstříc klientům, kteří byli do té doby závislí na psaní SMS, chatování, e-mailové komunikaci nebo sociálních sítích či Skypu. Díky moderním technologiím navíc není potřeba, aby odborník vysedával na radnici. Může naopak komunikaci zprostředkovat prakticky odkudkoliv, kde se nachází kvalitní internetové připojení.

Prostřednictvím Tiché linky mohou lidé získat buď tlumočení do českého znakového jazyka, nebo přepis textu. Na úřadě Prahy 4 lze tuto službu využít pro rozhovor neslyšícího se slyšícím přes telefon, ale také při osobním setkání.

V Praze můžete na neslyšící obyvatele narazit na těch nejrůznějších místech. Pořad Selfie z Prahy se v jedné ze svých epizod věnoval řidičce Uberu se sluchovými potížemi:

Video
Video se připravuje ...

Místa, kde mrazí: Tady se schovávali po atentátu na Heydricha! A v Praze vás vozí neslyšící Matěj Smlsal, David Vaníček