„V březnu se v kulturním domě Barikádníků uskutečnilo historicky první Fórum Zdravé Prahy 10. Akce, na níž obyvatelé Desítky měli možnost říci, co by se mělo ve veřejném životě v této městské části změnit. O přáních, která na akci zazněla, teď mají možnost hlasovat všichni obyvatelé,“ uvedla radní Ivana Cabrnochová (Zelení).

Deset přání, která získají nejvíce hlasů, využije radnice ke zpracování Komunitního plánu Zdravé Prahy 10 coby pracovního manuálu pro radnici na následující rok.

„Tato ověřovací anketa dá městské části najevo, která témata jsou pro občany klíčová a kterým se má v budoucnu věnovat. Každý hlasující může udělit pozitivní i negativní hlasy, takže po hlasování jasně uvidíme důležitost, kterou lidé přikládají jednotlivým přáním,“ doplňila Ivana Cabrnochová.

Hlasovat můžete v termínu od 24. dubna do 24. května, a to jak elektronicky na webových stránkách Prahy 10, tak i papírově v informačních kancelářích úřadu.

Občané si tak například mohou přát zavedení nulové tolerance hazardu, prodloužení autobusové linky 213 – propojení Malešic a Vršovic, nebo víc volných sportovních ploch.

V Praze 10 mají zajímavý strom - dudlíkovník. Na reportáž o něm se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Bezdomovec předělal pražské nádraží v zahradu! A záhada tajemné ohrady odhalena. Matěj Smlsal, David Vaníček