Radnice Prahy 8 chystá pro přespolní řidiče na Velikonoce přívětivé přivítání. Na smíšených fialových a návštěvnických oranžových zónách dojde k dočasnému zrušení poplatku za parkování. Změna se bude týkat obou svátků, tedy Velkého pátku 14. dubna i Velikonočního pondělí 17. dubna.

Opatření se nedotkne modrých zón. Tato parkovací stání zůstanou na Velikonoce výhradně místním obyvatelům.

Přestože se ve smíšených i návštěvnických zónách nebude nic platit, musejí si řidiči vyzvednout platný parkovací lístek v přilehlých automatech. V praxi tedy nerezidentní zóny zůstávají v platnosti, pouze se jejich poplatek sníží na 0 korun za hodinu.

Rozšiřování zón placeného stání v Praze v loňském roce vznikalo rozpačitě. Vodorovné značení bylo na mnoha místech přerušované a muselo se dodělávat. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Rozšiřování zón placeného stání v Praze v loňském roce vznikalo rozpačitě. Tadeáš Provazník

V období velikonočních svátků zaparkujete zadarmo v pátek 14. dubna a v pondělí 17. dubna také v Praze 5. Tarif bude nastaven v parkovacích automatech na 0 korun za hodinu, jde o návštěvnickou a smíšenou zónu. 

Znamená to, že v těchto uvedených dnech státních svátků je parkování na výše uvedených zónách bezplatné. Režim platný na modrých zónách zůstává ve výše uvedených termínech beze změn.

Po dobu velikonočních svátků bude volné parkování i v Praze 6. Ve dnech od 14. dubna do 17. dubna včetně víkendu bude možné bezplatně parkovat ve smíšených (fialových) zónách bezplatně. Na modrých zónách bude volné parkování standardně o víkendu.

Fotogalerie
18 fotografií