Do výběrového řízení, jež skončí 31. prosince, se přihlásilo celkem pět zájemců. Komise hodnotila především celkovou koncepci farmářských trhů, organizaci a personální zajištění farmářských trhů, rozsah a skladbu sortimentu a dodavatelů farmářských trhů, doprovodný program a zkušenosti s pořádáním obdobných akcí. Na základě obsahu předložené nabídky pak vybrala jednu ze společností.

„Chceme, aby farmářské trhy na Jiřáku úspěšně pokračovaly jako doposud a aby lidem nabídly ještě lepší sortiment a nové služby, které trhy oživí a zvýší jejich atraktivitu. Vítězná nabídka toto všechno obsahuje a já věřím, že se lidé mají na co těšit,“ uvedl zástupce starostky Alexander Bellu (ODS).

Sleva pro důchodce

Farmářské trhy o rozsahu 22 stánků budou v provozu ve stejné dny jako nyní, tedy ve středu, čtvrtek, pátek a v sobotu. Návštěvníci se ale mohou těšit na spoustu novinek, například budou hlasovat pomocí žetonu o „Značku ověřeného farmáře“.

Pro drobné farmáře bez větší produkce bude možný smíšený stánek, nový provozovatel uvažuje také o roznášce farmářských produktů do okolních restaurací nebo přímo do domácností. Firmy zase budou moci využít například program Zdravá snídaně aneb Snídaně do firmy.

Trhy nabídnou i program asistovaného nákupu pro hendikepované. Pro seniory, kterým je více jak 65 let, bude možná desetiprocentní sleva na nákup potravin. Nedílnou součástí trhů budou po konzultaci s žižkovskou radnicí malé kulturní akce a workshopy.

Jako bonus si nový provozovatel připravil také dovoz čerstvého ovoce a zeleniny do sociálních zařízení pro seniory či do základních škol na území městské části.