Předvánoční týdny jsou tím nejlepším možným časem pro dobročinné události a jinak tomu nebude ani v pražských Modřanech během tohoto pracovního týdne. Ve čtvrtek 15. prosince se totiž zdejší kino stane dějištěm benefičního koncertu, během kterého půjde o zkvalitnění služeb pro vozíčkáře.

Městská část Praha 12 by organizováním této události ráda získala prostředky pro zajištění bezbariérového přístupu do kina v Modřanech. Na benefici vystoupí ti nejlepší čeští muzikanti. Smyčcové kvarteto českých filharmoniků existuje od roku 1992.

V minulosti kvarteto pravidelně vystupovalo v Japonsku, roku 2011 v něm došlo ke generační obměně. „Soubor hodlá nadále pokračovat v popularizaci a špičkové interpretaci známé i neznámé, vážné i nevážné, ale vždy krásné hudby u nás i v zahraničí,“ uvádí místní radnice na pozvánce.

Modřanské kino hostí české filharmoniky, budou hrát za bezbariérový přístup do kinosálu.
Autor: MČ Praha 12

V Modřanech dostanete příležitost vychutnat si luxusní filharmonickou produkci a ještě tím podpořit dobrou věc, díky které dostanou vozíčkáři přístup do místního kinosálu. Akce v den konání startuje v 19 hodin, vstup je 100 korun.