Týden bez sluníčka, ale také bez mrazu. To nás čeká v metropoli na základě odborné předpovědi. „Příští pracovní týden bude v Česku ve znamení inverze. Pro Prahu to bohužel znamená, že po většinu týdne bude obloha šedivá, bez sluníčka. Teploty ale budou relativně vysoko. Za sluncem musíte do hor,“ řekla Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Jak bude v Praze?

V pondělí čekáme polojasno až oblačno, ojediněle s deštěm. Noční teploty se budou nacházet mezi 9 a 7 °C, denní teploty pak předpokládáme 9 až 11 °C.

V úterý bude oblačno, místy přijdou i mlhy. Noční teploty 7 až 5 °C, denní teploty 10 až 12 °C.

V polovině pracovního týdne, tedy ve středu, bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Noční teploty mají být srovnatelně mezi 7 až 5 °C, denní maxima se dostanou stejně tak na 10 až 12 °C.

Na čtvrtek předpovídají odborníci zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Noční teploty 6 až 4 °C, denní teploty 10 až 12 °C.

V pátek, sobotu i neděli hlásí meteorologové shodnou předpověď: bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo, Noční teploty 6 až 4 °C, denní teploty se po všechny tři dny mají v metropoli pohybovat mezi 9 až 11 °C.

Podívejte se na podzim v Česku:

Fotogalerie
12 fotografií