Redakce Blesk.cz pokračuje v monitorování stavu veřejných toalet na nejrůznějších místech metropole. Nyní jsme navštívili WC na holešovickém nádraží. Kvůli předsudkům vstupujeme na místo trochu s obavou.

Na toaletách nás přivítala nezúčastněná paní, která si četla časopis. Nicméně slušně pozdravila. Poplatek za použití toalet je jednotný, ať už plánujete vykonat jakoukoliv potřebu. Dáma po vás chce 10 korun.

Téměř jako stroj času

Na první pohled jsou místnosti WC vybavené jednoduše. Nedá se tu rozeznat, jestli se píše rok 2016, nebo 1990.

Pokračujeme tedy dál a vstupujeme na pánskou část toalet. Okamžitě zůstáváme překvapením stát. Hned na první nádech je tady patrné, že průšvih se tentokrát nekoná. Místnost nijak nezapáchá, dalo by se dokonce mluvit o jisté míře svěžesti.

Pisoáry se pánové nemusejí na nádraží v Holešovicích bát použít.
Autor: Daniel Vitouš

Malou potřebu zde pojme celkem pět čistě vypadajících pisoárů. Tedy vlastně čtyři, do jednoho z nich totiž kdosi umístil kýbl, pravděpodobně na znamení „nepoužívat“. Zákaz by se určitě dal vymyslet elegantněji. Je to ale asi jediná vada na kráse, která se této sekci dá vytknout.

Na jemný papír zapomeňte

Také kabinky pro vykonání velké potřeby dopadly překvapivě dobře. Ani zde sice nečekejte luxus, nicméně všechno je tu také čisté. Pomalované stěny kabinek patří ke koloritu těchto prostorů, dají se tedy přejít mávnutím ruky.

Co bychom ale vytkli, je, že toaletní papír se nenachází v kabinkách. Musíte předem odhadnout množství a ještě před vstupem do místnosti si odrolovat z kastlíku na stěně. Jeho povrch je hrubý, nicméně byl ho tu alespoň dostatek.

Kabinky vypadaly překvapivě v pořádku.
Autor: Daniel Vitouš

Poté se vydáváme k umyvadlům. V zásobníku naleznete tekuté mýdlo, ruce si po umytí můžete osušit papírovými utěrkami.

Ostatní vzhled prostorů veřejného WC v Holešovicích určitě nelze připodobnit vizuálnímu zážitku roku, dá se ale svědomitě prohlásit, že se sem návštěvník nemusí bát.

Hodnocení: 7/10

Podívejte se, jak pánské veřejné toalety v Holešovicích vypadají:

Fotogalerie
10 fotografií