Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) chystá v Praze další sérii výluk kvůli opravám tramvajové tratí.

Noc u nádraží

První z komplikací na cestující čeká v pátek 7. října v brzkých ranních hodinách. Tramvaje nepojedou v ulicích Dlážděná a Havlíčkova ve směru od Senovážného náměstí k Masarykovu nádraží. Výluka má trvat od 0:40 do 4:40 hodin.

V Praze opět proběhnou opravy tramvajových tratí.
Autor: ČTK/Gratadour Gérard

Noční linky číslo 51, 54 a 56 se odkloní v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí. Směrem z centra pojedou přes zastávky Národní třída, Staroměstská, Právnická fakulta a Čechův most. Linku 52 DPP odkloní ve směru od Modřan. Mezi Lazarskou a Bílou labutí pojedou tyto tramvaje přes Národní třídu, Národní divadlo, Staroměstskou, Právnickou fakultu, Čechův most, Dlouhou třídu a Náměstí Republiky.

Trasu Lazarská – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Náměstí Republiky – Dlouhá třída – Strossmayerovo náměstí obslouží pouze v uvedeném směru náhradní autobus X51.

Víkend u Hradu

Na další potíže se Pražané musejí připravit o nadcházejícím víkendu. V neděli 9. října nepojedou obousměrně tramvaje v oblasti u Pražského hradu na trase Chotkovy sady – Brusnice – Malovanka. Výluka potrvá od 7:30 do 17:00.

Odklon zasáhne linku číslo 22. Ta v úseku Malovanka – Malostranská pojede přes zastávky Hládkov, Hradčanská a Chotkovy sady. Problémy postihnou také nostalgickou linku 91. Mezi zastávkami Vozovna Střešovice a Malostranská pojede postupně přes Prašný most, Hradčanskou a Chotkovy sady.

Náhradní doprava v opravovaném úseku jezdit nebude.

Noc na nábřeží

Hned první hodiny po nadcházejícím víkendu přibudou další komplikace cestujícím. V pondělí 10. říjnaod 0:20 do 3:20 ráno proběhnout oprava na tramvajovém úseku Nábřeží Kapitána Jaroše – Čechův most – Staroměstská, a to v uvedeném směru.

Tato výluka zasáhne tramvajovou linku číslo 53, která pojede jinudy ve směru od Sídliště Ďáblice. Mezi Strossmayerovým náměstím a Staroměstskou tramvaje naberou směr Kamenická, Korunovační, Sparta, Chotkovy sady a Malostranská.

Ani během této výluky se nepočítá s náhradní autobusovou dopravou.

Kompletní informace o výlukách MHD v Praze sledujte na webu DPP.