Milovníci akrobatického rokenrolu si o nadcházejícím víkendu v Praze přijdou na své. V sobotu 8. října totiž proběhne ve sportovní hale Královka na Letné mistrovství světa v kategorii Dívčí formace junior. Akce se zúčastní dvanáctičlenné týmy nejlepších juniorských rokenrolových tanečnic z více než 10 zemí světa.

Praha bude hostit mistrovství světa v akrobatickém rokenrolu.
Autor: Taneční a sportovní klub Silueta Praha

Pořadatelství mistrovství světa formací v akrobatickém rokenrolu většinou získává Rusko nebo Švýcarsko a jen zcela výjimečně získá možnost pořádat mistrovství v této kategorii jiná země.

Potřetí v ČR

„To, že již potřetí za posledních deset let dostala Česká republika pořadatelské právo, je především zásluhou pořadatelské kvality mezinárodních soutěží, které se pravidelně každý rok v Česku pořádají, i špičkových výkonů českých sportovců,“ uvádí k události předseda Českého svazu akrobatického Rock and Rollu Jiří Hais.

Kromě dívčího klání v rámci mistrovství světa se návštěvníci mohou těšit i na všechny ostatní kategorie v mezinárodní soutěži Letenský pohár.

„V párovém rokenrolu přijedou do Prahy nejlepší závodníci mistrovské seniorské kategorie „A“ předvést, kam se tento sport posunul v obtížnosti i choreografii za poslední roky. Současně se představí i naděje tohoto sportu v kategoriích ŽÁCI a JUNIOŘI,“ dodává Jiří Hais.

Návštěvníci na akci uvidí také vystoupení mistryň světa i Evropy z roku 2015, formace Angels z oddílu Silueta Praha.