Radnice Prahy 7 se bude věnovat názorům místních obyvatel. Na programu je totiž setkání s lidmi, kde formou veřejného fóra budou lidé diskutovat o nejpalčivějších problémech Holešovic, Letné a přilehlého okolí.

V minulosti tato akce například řešila také hrozbu zbourání Libeňského mostu, nedostatek zeleně v ulicích Prahy 7, neexistenci propojení nábřeží od Libeňského mostu do Stromovky nebo nízký počet nádob na tříděný odpad.

„S některými problémy se nám už podařilo něco udělat. Zapojení široké veřejnosti nám pomohlo zabránit zbourání Libeňského mostu, rozjeli jsme také projekty kontejnery do domů a kompostéry do domů. Další témata, jako je více zeleně v ulicích či propojení nábřeží až ke Stromovce, také řešíme, jsou však během na delší trať,“ uvádí ke starším problémům starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).

Na úvod nadcházejícího setkání proběhne rekapitulace předchozího dění, poté dojde na diskuzi ve skupinách. Každá ze skupin se přitom bude tematicky věnovat jiné oblasti. Z názvu události je patrné, že jednotlivých skupin bude celkem deset.

Debatovat se bude o životním prostředí, vzdělávání, sportu a volném čase, dopravě, sociální oblasti a zdravotnictví, bezpečnosti, územním rozvoji nebo kultuře a podnikání. Speciálním debatním kroužkem pak bude takzvaný „studentský stůl“, který se bude věnovat problémům mladé generace.

Akce 10 problémů Prahy 7 startuje ve středu 14. září v Základní škole Strossmayerovo náměstí v 18 hodin.

V pořadu Selfie z Prahy se podívejte, jak bezdomovec přetvořil holešovické nádraží v okrasné záhony:

Video
Video se připravuje ...

Bezdomovec předělal pražské nádraží v zahradu! A záhada tajemné ohrady odhalena. Matěj Smlsal, David Vaníček