„Policie České republiky do IKEMu přijela okolo 12. hodiny, kde proběhla částečná evakuace. Evakuováni byli prozatím pacienti ambulantní a chodící. S policií nadále jednáme a budeme se striktně držet jejich pokynů,“ uvedla tisková mluvčí IKEMu Veronika Velcová. 

V IKEMu kvůli výhrůžce bombou evakuovali část nemocnice.
Autor: David Malík

„Evakuováno bylo 500 až 1000 lidí, tedy pacientů, zaměstnanců nemocnice a veřejnost,“ dodala Velcová. Podle ředitele IKEMu Aleše Hermana lékaři postupně dokončili operace, které ještě před výhrůžkou začali, a do dalších operací naplánovaných na odpoledne se už nepustili. 

„Přibližně v půl dvanácté jsme přijali oznámení o nastražení výbušnin v IKEMu a na hlavním nádraží. Policie obě budovy IKEMu prohlíží, evakuováno bylo několik stovek lidí,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.  

Hlavní nádraží policisté uzavřeli

„Pozor, pozor! Železniční stanice Hlavní nádraží je v současné chvíli uzavřena z důvodu anonymního nahlášení bomby. Od 15:15 do 15:45 bude uzavřena i stanice metra C. Vlaky metra budou stanicí pouze projíždět! Děkujeme za pochopení,“ uveřejnil informaci pražský dopravní podnik na Facebooku. Policisté IKEM a hlavní nádraží prohlédli, ale nic nenašli. Po anonymovi, který bomby nahlásil, policie pátrá.