„Křtiny se uskuteční v Údolí slonů od 10:30 za účasti ředitele zoo Miroslava Bobka a významných hostů: ministra zahraničí Srílanské demokratické socialistické republiky, Jeho Excelence Mangaly Samaraweery, ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka, náměstka ministra zahraničních věcí ČR Miloslava Staška, primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové, náměstka primátorky hl. m. Prahy Petra Dolínka a dalších. Kmotrem slůněte bude režisér a herec Jakub Kohák,“ uvedla tisková mluvčí Zoo Praha Jana Myslivečková.

„Slavnostní program začíná v 10:30 hudebním vystoupením muzikálových herců z Divadla Broadway – Kamily Nývltové, Michaely Gemrotové a Marina Vojtka. Hlavní program bude zahájen v 11:00. Součástí křtin bude bohatý doprovodný program pro děti i dospělé – seznámení s výrobou papíru ze sloního trusu včetně možnosti si ho v rámci zážitkového programu vlastnoručně udělat, vystoupení taneční skupiny Om Dance Akademy, komentovaná setkání u slonů, výroba sloních masek, ochutnávka proslulých cejlonských čajů, prezentace srílanských jídel, soutěže v areálu zoo a mnoho dalšího,“ dodala Myslivečková.

Sloní sameček se má čile k světu.
Autor: Petr Hamerník, Zoo Praha
Návštěvníci se v den těchto oslav mohou těšit na celodenní doprovodný program. Ten naleznou až do 18 hodin přímo v Údolí slonů pražské zoo a také ve výrobně papíru ze sloního trusu, která se nachází u začátku Geostezky.

Fotogalerie
25 fotografií