Velký jarní úklid čeká pražské ulice. Ty silnáři a stroje začnou čistit první dubnový týden. „Blokové čištění ulic startuje 4. dubna. Jedná se o celkový strojní a ruční úklid ulic po zimním období,” řekla Blesk.cz tisková mluvčí Barbora Liškova z Technické správy komunikací (TSK). 

Nové značení - Zóna s dopravní označením
Autor: TSK

Nezapomeňte přeparkovat

Kopletní úklid začne nejprve na Praze 2, 4, 5, 6, 9, 11, 15 a 16. V dalších dnech se čištění rozšíří i v částech Prahy 7 a 8 dle předem schváleného harmonogramu. Úklid Pražské památkové rezervace na území městské části Praha 1 a 2 proběhne vždy o víkendu. Silničáři se na úklid ulic vrhnou pravidelně v čase od 8 hodin do 15 hodiny. Technická správa komunikací apeluje na řidiče, aby sledovali cedule, a nezapomněli své automobily v čase blokového čištění ulic přeparkovat

Harmonogram blokového čištění

Nové značení

Cedule silničáři na ulice vždy umístí týden před zahájením blokového čištění v konkrétní ulici. „Na vytipovaných blocích začneme zkušebně používat přenosné dopravní značení Zóna s dopravním omezením a Konec zóny s dopravním omezením, které by mělo v některých místech nahradit velkou řadu přenosných dopravních značek Zákaz zastavení s dodatkovou tabulkou,” uvedl ředitel TSK Ladislav Pivec.

Aktuální informace

Už se vám stalo, že jste na blokové čištění ulic zapomněli? Zkuste bezplatnou službu TSK INFO. „Tato služba je bezplatná, kterou poskytujeme Pražanům již několik let. Uživatel po registraci dostane do zadané emailové adresy informace o chystaném blokovém čištění v jím zvoleném úseku vždy v dostatečném předstihu,” dodal Pivec.

Odkaz na tuto službu TSK-INFO naleznou zájemci na hlavní stránce společnosti www.tsk-praha.cz. K aktivaci služby je nutná jednoduchá registrace, po vyplnění registračního formuláře je zájemci zaslán e-mail na adresu jím uvedenou v registračním formuláři se žádostí o autorizaci. Autorizovaný uživatel se může následně přihlásit a po přihlášení si nastaví zasílání požadovaných informací.