Muž se pokusil oloupit ženu 24. ledna krátce před šestou ráno, když právě mířila do práce od zastávky Hradčanská směrem k Bubenečské ulici. Sledoval ji, a když zjistil, že je „vzduch čistý“ a žena je v ulici sama, vyrazil k ní zezadu a chtěl jí z ramene strhnout kabelku i tašku, kterou nesla v ruce. 

Video
Video se připravuje ...

Lupič se v Bubenečské ulici pokusil oloupit ženu. Policie ČR

Poté zintenzivnil útok, ale ani to mu k lupu nepomohlo, jelikož se i přesto ženě díky její duchapřítomnosti podařilo ubránit. Ihned poté neznámý útočník s nepořízenou utekl směrem do ulice Jaselská a Pod kaštany, kde se ztratil z dohledu,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muže před činem, při činu i bezprostředně po něm zachytily kamery. „Jednalo se o muže, který je přibližně 180 centimetrů vysoký, hubené atletické postavy, který byl oblečen do výrazné červené bundy s černými lemy na konci rukávů a u pasu. Na hlavě měl šedou kapuci od mikiny a na zádech černý batoh s bílým nápisem na zadní straně. Během loupeže nemluvil, a tak se nedá vyloučit, že může jít i o cizince. Těsně před přepadením se pohyboval v okolí ulic Čínská a Jugoslávských partyzánů,“ uvedl mluvčí.

Policistům se jej dosud nepodařilo vypátrat, a tak prosí o pomoc veřejnost. Pokud jej poznáváte, volejte linku 158. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Fotogalerie
4 fotografie