Policejní sbor musí definitivně opustit. Městský soud totiž Liboru Galášovi pravomocně potvrdil 50tisícový peněžní trest za to, že kradl v obchodním domě Ikea. Ke krádeži došlo loni 8. února, Galáš se podle vyšetřovatelů pokusil z obchodu propašovat celkem 22 kusů zboží za zhruba 12 tisíc korun.

„Muž měl vybírat a ukládat zboží do úložného prostoru kočárku, který byl bez dítěte, a nákupní tašky s označením obchodního domu. Vybrané zboží nicméně nezaplatil, obešel pokladny a svižnou chůzí měl odcházet směrem k východu. Zde byl zachycen místní ostrahou, která ho po celou dobu sledovala, jelikož si všimla jeho podezřelého chování,“ popsala už dříve mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Nguyenová.

Galáš v úterý u Městského soudu v Praze, který řešil jeho odvolání, uvedl, že zboží ukrást nechtěl, jen jel čekat na partnerku ke vstupu. Soudce to ovšem neobměkčilo. „Z videozáznamu je naprosto jednoznačně patrné, že obžalovaný vyjel z výtahu, zastavil se, podíval se na schody a za schody, tam stála ochranka. Po krátkém zastavení normálním, nebo spíše svižným krokem, aniž by se díval nalevo či napravo, jel s kočárkem směrem ke karuselovým dveřím, kde byl zadržen,“ uvedl soudce Pavel Benda podle serveru iDnes.cz

Galášovi potvrdil 50tisícový peněžitý trest, policista, jenž je už rok postaven mimo službu, musí kvůli svému prohřešku u policie skončit.

Video
Video se připravuje ...

Pan „IKEA“ McCabe V Hráčích: O cenách, které naštvaly Čechy i zakázce pro prezidenta Pavla hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica