Incident se stal v neděli 29. října. Šestašedesátiletá žena a její třiadvacetiletý synovec oznámili policii, že je napadl vnuk ženy. „Hlídce shodně sdělili, že do bytu přišel vnuk poškozené, který po ní požadoval peníze. Vzhledem k tomu, že mu žádné nedala, vytáhl na svoji babičku nůž. Pod pohrůžkou násilí od obou požadoval vydání peněz, mobilních telefonů a dalších věcí,“ sdělila Kropáčová.

Výhrůžky útočník stupňoval. Hrozil dokonce podle mluvčí policie, že oba příbuzné zabije. „Posléze udeřil třiadvacetiletého muže do hlavy a svoji babičku udeřil do obličeje, až upadla na zem,“ doplnila. „V ten okamžik se podařilo poškozenému utéct a přivolat policii. Útočník mezitím utekl z bytu pryč,“ uvedla.

Video
Video se připravuje ...

Muž v Praze 10 ohrožoval svoji babičku nožem. Policie ČR

Policisté po podezřelém začali pátrat. Věděli podle Kropáčové, že muž má u sebe klíče od bytu napadené a mohl by se tam vrátit. „Přibližně po pěti hodinách si policistka z Místního oddělení Strašnice povšimla poblíž domu muže odpovídajícího popisu hledaného. Z tohoto důvodu jej okamžitě hlídka zkontrolovala a zjistila, že se skutečně jedná o vnuka poškozené,“ sdělila mluvčí. Policisté pak muže zadrželi pro podezření z loupeže.

Fotogalerie
4 fotografie