Konečně spadla klec! Kriminalistům se podařilo objasnit sérii krádeží katalyzátorů z aut po celé Praze. Je obviněn celkem z šesti případů a skončil ve vazbě. „Modus operandi byl ve všech šesti případech podobný. Po krátké obhlídce okolí místa činu se recidivista vsoukal pod vozidlo, kde pomocí úhlové brusky odřezal katalyzátor z výfukového potrubí, a následně z místa nenápadně zmizel. Trestnou činnost muž páchal v různých částech hlavního města, a to v noční i denní dobu. Trestní rejstřík tohoto muže zahrnuje 11 odsouzení za majetkovou i násilnou trestnou činnost,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Muž si v Praze přivydělával krádežemi katalyzátorů, už ho chytli. Policie ČR

U jedné krádeže ale muž nebyl sám - pomohl mu kumpán (38), jenž je teď obviněn ze spolupachatelství. I on má bohatou trestní minulost - byl hned 14krát soudně trestán, naposledy letos v únoru, kdy dostal podmínku.

Policistům pomohlo, že zloděje katalyzátorů při jeho poslední krádeži zadrželi hned po činu. „K propojení a objasnění jednotlivých skutků kriminalistům pomohly zejména poznatky z operativně pátrací činnosti i kamerové záznamy a zajištěné stopy,“ dodala mluvčí. 

Anketa

Žili byste raději v Praze, nebo Brně?

Praha
Brno

Muž uvedl, že se tak snažil přivydělat a zlepšit svoji životní úroveň, běžně totiž pracuje jako vyhazovač v nočním klubu. Oběma mužům hrozí až tříleté vězení, kriminalisté zároveň prověřují, zda spolu nespolupracovali na dalších krádežích.

Fotogalerie
4 fotografie