Známo je zatím 15 případů, kdy podvodnice obrala o peníze důvěřivé lidi. „Oslovovala především mladé ženy do jednadvaceti let a namluvila jim, aby jí půjčily peníze, neboť se potřebuje dostat s dětmi na Slovensko,“ popsal její modus operandi policejní mluvčí Jan Rybanský. Ženám se podvodnice často zželelo a peníze jí půjčily. Žena v nich vzbudila důvěru tím, že natočila video, v nichž se zavazuje k čestnému vrácení peněz. Jedno z nich policisté zveřejnili. 

Video
Video se připravuje ...

Žena z Prahy nevrátila půjčené peníze Policie ČR

Z celkem 15 žen takto podvodnice vylákala celkem  267 tisíc korun. „Peníze dostala na ruku výběrem z bankomatu nebo je ženy nevědomky posílaly na účty příbuzných obviněné. To proto, aby o ně ze svého účtu nepřišla, neboť v současné době čelí několika exekucím,“ upřesnil mluvčí. Jedna z poškozených dokonce poslala ženě 117 tisíc korun! 

Žena řádila hlavně na hlavních nádražích v Praze a Olomouci, to ale není její jediný prohřešek. Je prověřována také kvůli krádežím v prodejnách. „Touto cestou se kriminalisté obracejí na další poškozené, kteří v dobré víře chtěli ženě pomoc, peníze půjčili, ale zpět už nedostali, aby kontaktovali linku 158 nebo navštívili jakoukoli pražskou služebnu,“ uvedl Rybanský.

Kvůli majetkové trestné činnosti žena už v minulosti stanula před soudem. „V současnosti je proti obviněné vedeno další trestní řízení v Ústí nad Labem, kde z poškozené vylákala hotovost ve výši tří milionů a sedmi set tisíc korun,“ popsal mluvčí. Podvodnice je teď ve vězení za jiný majetkový delikt, za ty další, výše popsané, jí hrozí dalších pět let vězení.

Fotogalerie
4 fotografie