Muž se rozhodl krást v pražském Braníku ve středu krátce po deváté ráno. „Velitelé policie z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli do ulice Vltavanů v Praze 4, kde se měl muž vloupat do vozidla. Podezřelý nejprve rozbil okýnko u zaparkovaného vozu, kdy byl vyrušen náhodným kolemjdoucím, který vše ohlásil na linku 158,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Gauner z místa ještě před příjezdem policistů utekl, muži zákona měli ale jeho dokonalý popis, a tak ho během chvilku vypátrali - právě v okamžiku, kdy se snažil utéct přes potok. „Policisté podezřelého za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. Lustrací navíc zjistili, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého recidivistu, který je v podmínce, jelikož byl v minulosti několikrát za majetkovou trestnou činnost již trestán,“ upřesnila mluvčí.

A co víc - u muže se dokonce našly kradené věci, které pocházely z vloupání do auta v Praze 6. „Policisté recidivistu převezli na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádež. Na čtyřiačtyřicetiletého muže byl již podán od státního zástupce návrh na potrestání,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
5 fotografií